Április 27-től csak maszkban, vagy egy kendővel, sállal az arcunkat eltakarva lehet használni a fővárosi közösségi közlekedési járatokat, ahogy a Fővárosi Önkormányzat vonatkozó rendelete alapján a BKK már korábban közölte.

Az új szabály életbe lépését követő napokban a BKK önkéntesei még osztanak ingyenes, mosható, textilből készült egészségügyi maszkokat tíz forgalmas csomópontban

- írja honlapján a Budapesti Közlekedési Központ.

Ingyenes maszkokat a következő helyeken kaphatunk:

hirdetés

- a Batthyány téren a metróbejáratnál

- a Deák Ferenc téren az M3-as metró bejáratánál

- Kelenföld vasútállomásnál az Őrmezői oldalon, a metró mozgólépcsője előtt

- a Keleti pályaudvarnál a 7-es busz belváros irányú megállója mellett

- Kőbánya-Kispestnél a buszvégállomáson a metrópótló peronjánál

- a Nagyvárad téren a metróbejáratnál

- a Nyugati pályaudvarnál a 4-es és a 6-os villamos Nagykörút felőli metróbejáratánál

- az Örs vezér terén a metróbejáratnál

- a Széll Kálmán téren a metróbejáratnál

- Újpest Központban a metróbejáratnál.

A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik, és első körben 5 ezer, majd később további 25 ezer maszkot adnak térítésmentesen a közösségi közlekedést használóknak.

A BKK kiemeli, hogy a maszkosztás nem tartozik a cég alapfeladatai közé, de céljuk az, hogy minden utas biztonságban és egészségesen utazhasson. A védelmi eszközök kiosztására a kijelölt napokon reggel 7 órától minden helyszínen 1000-1000 darab maszk áll rendelkezésre, így előfordulhat, hogy azok a kiemelt érdeklődés miatt egyes csomópontokban gyorsan elfogynak - teszik hozzá.

A kötelező maszkviselésre egyébként a FUTÁR jelzőtáblái írásban és hangosbemondón keresztül szóban is figyelmeztetni fogják az utasokat.


hirdetés