Szöllősi György az elmúlt hat évben a külügy pénzén járt többek közt Kanadában, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Oroszországban is.


Közérdekű adatigénylést nyújtott be a 444.hu a külügyminisztériumnak, hogy megtudja, Szöllősi György a kinevezése óta pontosan mikor és milyen utakon vett részt a minisztérium megbízásából, és ezket a költségeit milyen céllal és ki állta.

A 444 szerint Szöllősi még 2017-ben kapott diplomata-útlevelet Szijjártó Péter jóváhagyásával, mikor kinevezték a Puskás-ügyek nagykövetének. Szöllősi az elmúlt hat évben a külügy pénzén járt többek közt Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Oroszországban is.

A KKM most azt válaszolta a lap közérdekű adatigénylésére, hogy az utazások költségeit valóban a tárca állta.

Szöllősi

– írta a KKM a portálnak.

"A diplomáciai rang önmagában nem generál a Minisztériummal bárminemű jogviszonyt, továbbá jogosultság, bárminemű juttatás önmagában nem kapcsolódik hozzá és ezekre nem jogosít. A diplomáciai rang a diplomáciai, nemzetközi érintkezés, illetve -protokoll során használható megjelölés, cím” – írta a KKM a 444-nek.

Azt nem lehet tudni, hogy a főszerkesztő kapott-e juttatást, illetve hogy mennyibe kerültek ezek az utak.

Mint arról korábban írtunk, idén szeptemberben kiderült, hogy Szöllősit nem engedték be az Egyesült Államokba, amikor a chicagói magyar közösség meghívására vett volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján.

Az elutasított vízumot a KKM kérte, ők fizették volna az utat is. Szöllősi azt mondta, pont azért akart diplomatavízummal utazni, mert tudta, hogy az USA-ban mostanában szigorúbban bírálják el a kérelmeket, de a nagykövetség nem tekintette őt kormányhivatalnoknak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!