A Tatabányai Törvényszék kóros elmeállapotára való hivatkozással mentette fel a férfit, aki azt állította, hogy földönkívüliek irányították a gyilkosság elkövetésekor.


Felmentette a Tatabányai Törvényszék Sz. Dávidot, aki Süttőn három éve 51 késszúrással ölte meg sógorát és a lánytestvérét, majd meggyújtotta a holttesteket - írja a Tatabányai Törvényszék közleménye.

A bíróság megállapította, hogy a kóros elmeállapotú férfi 2020. május 16-án éjjel nővéréhez és sógorához ment, akik Komárom-Esztergom Vármegye egyik településén egy családi házban laktak.

Ezt követően a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, a lakásban benzint locsolt szét és meggyújtotta. A tűzben a férfi is másodfokú égési sérüléseket szenvedett, de sikerült kimenekülnie a házból. A közeli folyópartra ment, majd visszatért a házhoz.

A törvényszék a vádlottat a különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vád alól kóros elmeállapota miatt felmentette és elrendelte a kényszergyógykezelését. Az ítélet nem jogerős ezért a bíróság az előzetes kényszergyógykezelést fenntartotta.

A 24.hu azt írja, hogy a férfi nem tett vallomást, de korábban a szakértőknek azt mondta, hogy földönkívüliek befolyásolták és irányították a tettét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!