Múlt szombaton 9 óra 27 perckor szállt fel a manchesteri pályaudvaron a vonatra egy férfi, aki röviddel ezután a székében ülve elhunyt, írja a The Scottish Sun. A 60 éves férfi eredetileg csak Stockportig vett jegyet, így az indulás után 8 perccel le kellett volna szállnia, de ez nem történt meg. Végül 400 kilométerrel és 5 órával később, a bournemouth-i végállomásnál egy takarító vette észre, hogy valami nem stimmel az érkezés után is nyugodtan szundikáló utassal.

A kalauzok végig azt hitték, hogy a férfi egyszerűen elaludt a szerelvényen. A koronavírus miatt előírt védőtávolságot amúgy is be kell tartaniuk, így nem mehettek közel a csukott szemmel ücsörgő emberhez.

Mint később kiderült, az utas röviddel a felszállás után szívinfarktust kapott, és meghalt.

A szerelvényt üzemeltető CrossCountry szóvivője elmondta, hogy a világjárvány miatt a társaság dolgozói a szokásostól eltérően a menetidő alatt egyszer sem sétálnak végig a vagonokon. Feladatuk mindössze annyi, hogy az egyes állomásokról a szabályoknak megfelelően induljon tovább a vonat, az út többi részét a szerelvényen kialakított irodában töltik.

Mivel nem ellenőrzik a jegyek érvényességét, nem árulnak út közben enni és innivalót sem, így maradhatott észrevétlen a holttest egészen a végállomásig.

hirdetés



hirdetés