Már nem lehet annyira ellenséges a viszony Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos, a Fidesz volt pénztárnoka között, ugyanis

a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázaton Simicska Lajos családjának érdekeltségében maradt cége, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. is nyert ötmillió forintot panziófejlesztésre

- szúrta ki az MTÜ által publikált döntési lista adataiból az Mfor.hu.

A miniszterelnök és egyik legközelebbi bizalmasának viszonya 2015 elején romlott meg, amikor a Simicska Lajoshoz tartozó médiabirodalom vezetőinek távozása után a milliárdos "gecinek" nevezte egykori barátját, majd ezután a 2018-as választásokig komoly harcokat indítottak egymás ellen, elsősorban a médiájukon keresztül. A vállalkozó a Fidesz újabb választási győzelme után aztán eladta érdekeltségei nagy részét, és teljesen visszavonult a politikától.

Egyik megmaradt vállalkozása a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. Az Mfor közlése szerint az adóhatóság (akkoriban APEH) volt elnökének és a Közgép egykori tulajdonosának a Veszprém megyei Hárskúton van panziója, ez a cég üzemelteti a Faunus Vendégházat. A legolcsóbb szoba 16 ezer forintba kerül, a narancs apartmanban viszont már 56 ezer forintba kerül egy éjszaka.

hirdetés

Ahogy a lap írja, bár Simicska Lajos most is milliárdos, nem jött rosszul a támogatás az Orbán-kormánytól, ugyanis a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. 2019-ben is veszteséggel zárt.

A beszámolója szerint a cég ugyan 29,8 millió forintról 32,9 millió forintra tudta növelni a bevételét, de a 2018-as 59 millió forintos veszteség után 2019-ben már 64 millió forintos veszteséget könyvelhetett el.


hirdetés