A sofőr annyira részeg volt, hogy elaludt a volán mögött, az autójával elsodorta az áldozatot, aki a villamossínekre zuhanva meghalt.


Tíz hónappal a budapesti villamosmegállóban történt tragédia után bíróság elé állították azt a 41 éves olasz férfit, akinek az ámokfutása miatt életét vesztette egy fiatal nő.

A vádirat szerint F. Manuele ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve, 94-99 kilométer/órával közlekedett a József körúton a Blaha Lujza tér irányába. A részegségéből eredően elaludt a volán mögött, az autójával nem követte a forgalmi sáv vonalvezetését, ami miatt nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának és az ott tartózkodó áldozatnak, aki a villamossínekre zuhanva meghalt.

A Blikk beszámolója szerint a bíróságon elhangzott, K. Boglárka többek között arckoponya- és agykoponyatörést, többszörös darabos törést, agyzúzódást, sorozatos bordatörés, kétoldali tüdőzúzódást, szívzúzódást és mellkaszúzódást is szenvedett. A traumás sokk következtében a helyszínen elhunyt.

Dr. Éliás Dávid bíró kiemelte, talán ez a tragédia elvezethet oda, hogy az ittas vezetés társadalmi megítélése megváltozzon.

A rácsok mögül a büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen. Dr. Éliás Dávid bíró kiemelte, talán ez a tragédia elvezethet oda, hogy az ittas vezetés társadalmi megítélése megváltozzon.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!