Bő hat év alatt szinte a nulláról sikerült felépíteni a Ferencváros férfi vízilabdacsapatát, amely szombaton a klub 120 éves történetének első csapatsportbeli Bajnokok Ligája trófeáját nyerte meg.

Hannover, 2019. június 8. Slobodan Nikic, az FTC játékosa (k) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntõjének (final 8) döntõjében játszott FTC-Telekom Waterpolo-Olympiakosz mérkõzésen Hannoverben 2019. június 8-án. MTI/Kovács Tamás

Őrült dráma után nyerte meg első BL-döntőjét a Fradi

A címvédő büntetőkkel maradt alul a Ferencvárossal szemben.

Nyíri Zoltán az FTC ügyvezető alelnöke szerdán az MTI-nek adott exkluzív interjút, amelyből többek között az is kiderült, az első évben közölnie kellett a játékosokkal, csak az maradjon a klubnál, aki hajlandó ingyen vízilabdázni, ugyanis az előző szakvezetés hibái miatt nem tudtak fizetést adni arra az évre. Innen indult a szakosztály.

A stabilizálás után kulcsfontosságú volt két veterán olimpiai bajnok klasszis, Madaras Norbert és Varga Dániel érkezés, akikkel negyedik helyet szerzett, valamint Eurokupa-győzelmet aratott a gárda. Hozzájuk csatlakozott a Szolnokkal BL-győztes Varga Dénes és Vámos Márton, akikkel az újabb Eurokupa-diadal mellett már a bajnoki címet is elhódította a csapat. Utolsó lépésként ugyancsak Szolnokról érkezett Mezei Tamás és Aaron Younger.is, Nyíri tudja is, sokat köszönhetnek a Tisza-partiaknak.

Nem tagadom, a Szolnokból is építkeztünk, gratulált is nekem a klub korábbi tulajdonosa, aki olyan munkát végzett, amely mintaként szolgált nekünk. Ugyanakkor több játékost mi találtunk: Vogel Somát, Jansik Szilárdot vagy éppen Pohl Zoltánt. Az érkezők pedig még jobbak lettek nálunk, elég, ha csak arra gondolok, hogy Varga Dénes az elmúlt két évben olyan játékot mutatott be itt, ami után méltán mondják rá újra, hogy ő a világ legjobb játékosa

- hangsúlyozta Nyíri Zoltán. Hozzátette, mellettük a klub komoly munkával megtalált és felépített olyan játékosokat is, mint Német Toni vagy Sedlmayer Tamás, akikben leigazolásukkor még közel sem volt annyi lehetőség, mint napjainkban.

A sportvezető elárulta, a szakosztály éves költségvetése megközelítőleg 450 millió forint, ami maximum plusz egy játékos bérével növekedhet a következő szezonra: ez azt jelenti, hogy ugyanannyi távozó lehet, mint érkező, plusz egy fővel.

A klub hivatalosan csütörtökön sajtótájékoztatón jelenti majd be az érkezőket, Nyíri Zoltán ugyanakkor elmondta, az újakkal vélhetően még erősebb lesz a csapat, Varga Zsolt vezetőedzőnek sokkal több variációs lehetősége lesz.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!