Munkásságát az elmúlt években számos hazai és nemzetközi díjjal jutalmazták. Többször elnyerte a MÚSOZ Nagydíját, és idén neki ítélték a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat is.


42 éves korában meghalt Móricz-Sabján Simon fotóriporter - írja az Index. Munkáját korábban Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjjal is elismerték.

A fotós saját honlapja szerint napilapos munkája mellett sok időt szánt a személyes anyagai elkészítésére, elsősorban az emberre és környezetére koncentrálva. Egy-egy témával hosszabb távon, akár évekig is foglalkozott.

Móricz-Sabján Simon munkáival számos külföldi és magyarországi elismerés mellett 43 alkalommal nyert díjat a Magyar Sajtófotó Pályázaton, közöttük háromszor a MÚOSZ Nagydíját, három alkalommal a 30 év alatti, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter díját, és háromszor a legjobb hírképért járó Escher Károly-díjat.

2013-ban Népszabadság-díjat, 2015-ben Hemző Károly-díjat kapott,

Móricz-Sabján tagja volt a MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztály elnökségének, a Magyar Fotográfusok Társaságának és egyik alapító tagja volt a Pictorial Collective-nek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!