Ráadásul be is volt gombázva Joseph David Emerson, aki a földnek akarta vezetni az Alaska Airlines repülőgépét. A gépnek végül kényszerleszállást kellett végrehajtania, mert a férfi hirtelen megpróbálta leállítani a gépet.


Korábban írtunk róla, hogy vasárnap este egy szabadnapos pilóta, Joseph David Emerson a földnek akarta vezetni az Alaska Airlines járatát, ami a washingtoni Everettből a kaliforniai San Franciscóba tartott, 80 utassal a fedélzetén.

A pilóta kedden az oregoni bírósági tárgyaláson ártatlannak vallotta magát a 83 rendbeli gyilkossági kísérletben, amivel megvádolták.

A BBC szerint az ügy bírósági irataiból kiderült, hogy a férfi azt mondta a bíróságon: hat hónapja depressziós, idegösszeomlása volt, és az ominózus eset idején 40 órája nem aludt, ráadásul hallucinogén gombát is fogyasztott korábban.

A férfi a pilótafülkében utazhatott, amikor hirtelen azt mondta a kollégáinak, hogy nincs jól és megpróbálta meghúzni azt a két kart, amely megszünteti a hajtóművek üzemanyagellátását.

Ezek után az utastérben a férfi egy utaskísérőtől azt kérte, hogy bilincselje meg, mert nagy baj lesz. Miután hátravitték és megkötözték, a vészkijáratot is megpróbálta kinyitni, de ezt is megakadályozták.

A gép végül kényszerleszállást hajtott végre a Portland Nemzetközi Repülőtéren.

(via BBC)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!