Novák, Balog és Gulyás Gergely 15 napot töltött tavaly Pápua Új-Guineában és Ausztráliában. Hogy tulajdonképpen miért és mennyiért, az nem derült ki.


18 639 ausztrál dollár – azaz, mintegy 4,4 millió forintnyi – költséget fizetett a magyar állam Balog Zoltán és egy másik egyházi személy tavaly októberi útja kapcsán, amikor Novák Katalin akkori köztársasági elnökkel Pápua Új-Guineába mentek – írja a 444.hu. A számot a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy adatigénylésre válaszul árulta el.

Néhány napja a Magyar Hang elevenítette fel, hogy 2023 októberében Novák Balog társaságában utazott a csendes-óceáni szigetországba. A lemondott államfő akkor arról beszélt, hogy a térség szerepe a jövőben felértékelődik, majd felavatott egy harangot és magyarországi ösztöndíjat ajánlott fel ötven pápua új-guinea-i diáknak. Csakhogy Pápua-Újgínea mindössze egy kis kitérőt jelentett csak a magyar delegáció turnéja során:

Arra a Magyar Hang is felhívja a figyelmet, hogy az pontosan nem egyértelmű, milyen céllal jött létre az utazás, pláne, hogy Balog részvétele miért volt fontos. Mostanáig a költségekről sem voltak pontos számok, a lap is csak annyit írt: az adófizetők százmillió forintjába is kerülhetett a 15 napos kaland.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!