Az illetékes érsekség közölte, a felmerülő vádakat továbbítják a polgári hatóságoknak.


Az Egyesült Államok középnyugati vidékén fekvő Illinois államban a katolikus egyház 395 tagja vádolható szexuális zaklatással – állítja egy minnesotai ügyvédi iroda, amely 182 oldalas dokumentumban hozta nyilvánosságra a szexuális bűncselekményeket elkövetők nevét és fotóját. A 24.hu cikke szerint az áldozatokat képviselő ügyvédi iroda munkatársai úgy fogalmaztak: a szexuális visszaélések veszélye változatlanul aktuális.

A jelentésben megnevezettek valamennyien a mintegy kétmillió hívőt számláló chicagói érsekséghez tartozó városokban teljesítettek és teljesítenek szolgálatot.

Az érsekséghez tartozó hat egyházkerület korábban már nyilvánosságra hozott egy jelentést, amely szerint az egyház 185 tagjáról derült ki hitelt érdemlően, hogy szexuális bűncselekményekkel vádolható.

Az érsekség közleményben tudatta, hogy nem foglalkozik "önmaga rendszabályozásával". Közölték: a felmerülő vádakat továbbítják a polgári hatóságoknak, "függetlenül attól, hogy mikor és hol történt a feltételezett visszaélés, a szóban forgó személy az egyházközséghez tartozik-e vagy sem, életben van-e még vagy már elhunyt" - írja a 24.hu cikke.

Nyitókép: Pixabay



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!