Az amerikai Janet Yamanaka Mello végül lebukott, kedden ítélték 15 év börtönre. Volt olyan, hogy egy nap alatt 332 millió forintnyi ékszert vásárolt.


15 év szövetségi börtönbüntetésre ítélték Janet Yamanaka Mellót, aki bűnösnek vallotta magát abban, hogy közel 109 millió dollárt (39 milliárd forint) lopott el egy katonai családok gyermekei számára létrehozott ifjúsági fejlesztési programból, és azt extravagáns életmódja finanszírozására használta fel, írja az AP.

Az 57 éves nő a pénzt luxustárgyak vásárlására fordította, többek között ékszereket vásárolt 923 ezer dollár (332 millió forint) értékben egyetlen nap alatt. Pénzügyi menedzserként kezelte az ifjúsági program finanszírozását, és létrehozott egy csaló egyesületet Gyermekegészségügy és Ifjúsági Élethosszig Tartó Fejlesztés néven, hogy jogosulatlanul pályázzon támogatásokra.

Albert Flores védőügyvéd szerint Mello mélyen megbánta tettét, és reméli, hogy az általa vásárolt tárgyak eladásával részben megtérítheti a kárt. Az ügyészek szerint Mello szakértelme és a munkatársai bizalma tették lehetővé számára, hogy hat év alatt több mint 40 pályázattal közel 109 millió dollárhoz jusson illegálisan.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!