Kedden nemzetközi atlétikai versenyt rendeztek Budapesten, 23 versenyszámban 40 ország versenyzői, köztük világ- és Európa-bajnokok, valamint hazai sportolók indultak a Magyar Nagydíjsorozat fővárosi állomásán, a Lantos Mihály Sportközpontban.

A Magyar Atlétikai Szövetség tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség két Gyémánt Liga versenyszámot is a programba illesztett, így női súlylökésben és férfi diszkoszvetésben az indulók Budapesten ugyanannyi pontot kapnak, mintha eredményüket Gyémánt Liga-állomáson érnék el. A 2022-es szabadtéri világeseményekre, az oregoni világbajnokságra és a müncheni Európa-bajnokságra is kvalifikálhatták magukat, vagy értékes világranglista pontokat gyűjthettek a sportolók a Continental Tour Bronze sorozatába tartozó Magyar Nagydíjsorozat versenyszámain.

Magyar szempontból sikeres volt az esemény, az erős nemzetközi mezőnyben két magyar győzelem is született.

  • Szilágyi Réka 60,7 méteres dobásával gerelyhajításban,
  • Nguyen Anasztázia pedig 6,39 méterrel távolugrásban lett aranyérmes.

Az esemény szenzációját is egy fiatal magyar sportoló, az idén U23-as Európa-bajnok Palkovits István érte el, ugyanis

megdöntötte a 3000 méteres akadályfutás 1982 óta fennálló U23-s rekordját, 8:28.43. perces idejével.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!