Először állt bíróság elé az a férfi, aki Szentpéterszegen 36 késszúrással ölte meg a feleségét még 2018-ban.

A vádirat szerint az asszony ebédet főzött a házuk teraszán, amikor a férje rátámadt. Több kés is volt az asztalon, ezek közül az erősen agresszív állapotba került férfi felvett egy 20 centis kést, amivel mellkason szúrta a feleségét, aki ettől a földre esett.

A magából kikelt férfi ezután még 35-ször szúrta meg a nőt a mellkasán, a hasán, a karján és a lábán. Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy perceken belül elvérzett és meghalt. A férj nem sokkal ezután az anyját védelmező fiát is megtámadta, egy hosszú tőrkéssel akarta hasba szúrni, de a fiúnak szerencsére sikerült kitérnie előle.

Amikor a helyszínre kiértek a rendőrök, a teraszon megtalálták a nő holttestét, férje a kertben volt és egy késsel fenyegetőzött, emiatt a TEK-et is ki kellett hívni.

hirdetés

A gyilkos később beismerő vallomást tett, ám az ügye szerdai előkészítő ülésén elutasította, hogy elismerje, amit tett, ezért még nem született ítélet - számolt be róla a Blikk.

A férfi vallomásában azt mondta, egyáltalán nem emlékszik a tettére. Ezt azzal magyarázta, hogy súlyos cukorbeteg, ezért eshetett meg vele az, hogy minden elhomályosult előtte, amikor rátámadt a feleségére.

Ezután viszont ezzel ellentmondásosan azt állította, hogy hangokat hallott, amelyek azt mondták neki, hogy ne törődjön a családjával, mert nem az övék a gyerekek. Ekkor a férfi el is sírta magát. Szerinte a gyerekek azért vallottak ellene, mert elfogultak az édesanyjukkal.

Azt mondta, feleségével boldog párkapcsolatban éltek, ezt egy fotóval is próbálta bizonyítani. Mint mondta, nem bántotta gyakrabban a feleségét, mint ami "normális" egy több mint 30 éves házasságban.

Az utolsó szó jogán annyit mondott, hogy

lelkiismeret-furdalás gyötri, mert embert ölt.

A tárgyalás áprilisban folytatódik. Az ügyészség életfogytiglan tartó fegyházat kért a férfira.


hirdetés