Megközelítőleg 350 koala pusztulhatott el az ausztráliai tűzvészben, közölte Sue Ashton állatorvos.

Azt hittük, hogy vannak koaláink, most azt gondoljuk, hogy halálra égtek. A tűz annyira intenzív és gyorsan tör előre, hogy a kis koalák és más élőlények is hamuvá válnak. Ez rettenetes

- fogalmazott a CNN tudósítása szerint.

Ashton hozzátette, jelenleg 12 koalát ápolnak állatkórházban, közülük ötnek súlyos sérülései vannak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Introducing LINR Paul. He is the first koala admitted from Lake Innes Nature Reserve after the fire. Paul's fur is singed and his feet and hands are burnt. Here he is receiving some fluids from our dedicated volunteers. Our qualified search and rescue volunteer teams are working closely with Fire and Rescue, Rural Fire Service, Port Macquarie-Hastings Council and National Parks and Wildlife Service to collect burnt or injured koalas and other fauna for treatment and care.

Port Macquarie Koala Hospital (@portmacquariekoalahospital) által megosztott bejegyzés, Nov 2., 2019, időpont: 5:26 (PDT időzóna szerint)

Az Új-Dél-Wales tartományban található Lake Innes Nature Reserve természetvédelmi területen körülbelül 600 koala él, de élőhelyük kétharmada már porrá égett.

A katasztrofális tűzvész miatt szükségállapotot rendeltek el hétfőn a helyi hatóságok Új-Dél-Wales és Queensland államában.

Tűzoltók még sosem hagytak ilyen szívmelengető üzenetet

Elvégezték a munkát, csak közben megitták a tejet.

Kiemelt kép: SAEED KHAN / AFP / Europress


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!