Bejelentette, hogy szünetelteti a tevékenységét, és hogy a bevétele nem érte el az adómentesség értékhatárát. A bankszámlája azonban lebuktatta.


Összesen csaknem 35 millió forint adóhiányt, késedelmi pótlékot és bírságot szabott ki a NAV egy szobafestőre, aki trükközni próbált a kata szabályokkal.

Az adóhivatal hétfői közelménye szerint az egyéni vállalkozó bejelentette az adóhatóságnak tevékenysége szünetelését, és azt nyilatkozta, hogy bevétele 12 millió forint – azaz az alanyi adómentességre jogosító és a katás adózókra irányadó értékhatár – alatt maradt.

A NAV szerint a festő, miközben az egyéni vállalkozását szüneteltette, elvállalta egy épület generálkivitelezését és a számlájára érkező összeg éppen megfelelt a kivitelezés ellenértékének.

Az ellenőrzés során a kivitelező és a megrendelő azt a látszatot keltette, hogy a beruházást nem is az egyéni vállalkozó, hanem egy kényszertörlés alatt álló harmadik fél végezte el.

Az adóhatóság munkatársai azonban bizonyították, hogy a kérdéses harmadik vállalkozás nem végezhette el a munkákat, hiszen sem alkalmazottai, sem eszközei nem voltak hozzá.

(Forrás: MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!