Továbbá 365 napra elérhetetlenné tették a német Lottoland weboldalát Magyarországon. Az általuk forgalomba hozott termékek félrevezethették a fogyasztókat.


A 444 tájékoztat arról, hogy a Deutsche Lotto- und Sportwetten Limiteddel szemben a GVH 2022 őszén indított versenyfelügyeleti eljárást, mert a vállalkozás megtéveszthette a hazai fogyasztókat a „Lottoland” fantázianevű, magyar nyelvű honlapjának szerencsejáték-szolgáltatásaival. A GVH szerint a cég szándékosan azt a benyomást keltette a fogyasztóknak, mintha az árult szolgáltatásokat a Szerencsejáték Zrt. nyújtotta volna.

Az eredetitől kismértékben eltérő vagy megegyező elnevezéssel hozták forgalomba játékaikat,

A GVH a bírság meghatározásakor súlyosbító körülményként értékelte, hogy a megcélzott fogyasztói kör egy része szerencsejáték-függősége miatt különösen sérülékeny, így végül 345 millió forintos versenyfelügyeleti bírságot szabott ki. Továbbá 365 napra hozzáférhetetlenné tette a vállalkozás weboldalát Magyarországon. A Szerencsejáték Zrt. pedig a jogsértő gyakorlatok miatt beperelte a Lottoland üzemeltetőjét és jogerősen védjegybitorlási pert nyert.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!