Az ügyben két fővárosi kaszinó érintett: a Széchenyi téren található Sofitel és a Vigadó utcai Tropicana. Utóbbi alapterülete 570 négyzetméter, míg a Sofitelé 720 négyzetméter.


Jövőre már csak az éjfél után nyitva tartó szórakozóhelyek fizetik a maximálisan kiszabható négyzetméterenkénti 2508 forintot, míg az eddig ezekkel egy kategóriába sorolt kaszinókat a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényre hivatkozva kiemelték és önálló kategóriaként határozták meg az V. kerületben

– írta meg a Népszava.

Ez azt jelenti, hogy a szerencsejátékot szervezőknek a maximum kiszabható összeg helyett négyzetméterenként csak 2244 forintot kell fizetni évente.

– mondta Mátyus Bálint fideszes önkormányzati képviselő az V. kerület legutóbbi testületi ülésén.

Erre Bródy Gábor, a Tiéd a Belváros ellenzéki frakció képviselője rákérdezett, hogy „van esetleg kaszinós ismerőse?”. Majd megjegyezte, hogy: „fizessenek a gazdagok, a kiskereskedők és a kis szolgáltatók meg ne, higgyék el sokkal népszerűbbek lennének”.

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere azonban nem értett egyet azzal, hogy olló elv alapján mindenkit a legnagyobb adósávba soroljanak, mert szerinte a szórakozó helyekre, éttermekre panaszkodnak a legtöbbet az emberek, kifejezetten kaszinóra még nem kaptak bejelentést.

Az ügyben két fővárosi kaszinó érintett: a Széchenyi téren található Sofitel és a Vigadó utcai Tropicana. Utóbbi alapterülete 570 négyzetméter, míg a Sofitelé 720 négyzetméter. A kettő után együtt jövőre 2,9 millió forint építményadót kell fizetni a módosító révén. Ha a maximumot kellene fizetniük, akkor ez 3,23 millióra jönne ki.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!