91 koronavírus miatt elhunyt beteget jelentettek az elmúlt 24 órában órában, többségük idős, krónikus beteg volt. Hat elhunyt volt 60 évesnél fiatalabb, közülük öten 50-59 év között voltak:

  • egy 58 éves férfinak nem volt alapbetegsége,
  • egy 50 éves férfinál magas vérnyomást, és cukorbetegséget jeleztek,
  • egy 58 éves férfinak szintén magas vérnyomás volt, illetve asztmája,
  • egy 57 éves férfinak szívelégtelensége volt,
  • egy 59 éves férfinak pedig szintén magas vérnyomás, és szívbetegségei voltak.

A legfiatalabb áldozat egy 31 éves férfi volt, akinek daganatos betegsége volt.

Ez is tükrözi, amit múlt héten írtunk a halálozási statisztikákat elemezve: a férfiak korábban halnak koronavírus miatt is, mint a nők, illetve a magas vérnyomás, valamint a szív- és érrendszeri betegségek a leggyakoribb alapbetegségek az elhunytak között.

Pont azt az alapbetegséget jelzik alig, ami a legveszélyesebb a covidosokra

Kielemeztük a koronavírusban elhunytak adatait. Egyértelműen látszik, hogy a férfiakra már fiatalabb korban veszélyesebb a vírus, mint a nőkre. A Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei infektológus elnöke pedig elmondta, miért különösen veszélyeztetettek a cukorbetegek.

Csilek András infektológus szakorvos, a Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei Területi Szervezetének elnöke azt mondta nekünk, amikor az alapbetegségekről kérdeztük, hogy:

Főleg a szív- és érrendszeri betegségek, az elhízás, a különböző légzőszervi megbetegedések, és az immunrendszert gyengítő betegségek, például a daganatos betegségek megléte miatt kerül valaki rizikócsoportba. Nincs ez máshogy a Covidnál sem, mint más fertőző betegségeknél.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!