"Eldőlt a Karinthy Színház sorsa a tegnapi napon nyilvánosságra került információk szerint! A Vidnyánszky Attila által vezetett Magyar Teátrumi Társaságnak engedte át Karinthy Vera édesapja, Karinthy Márton életművét, a Karinthy Színházat 300 millió forintért. Hivatalos információk szerint ingatlanvásárlás támogatásra kapta meg az MTT ezt a pénzt. Sikeres további évadokat a Színháznak!"

- írta ki a Facebookra Földes Eszter, a Karinthy Színház korábbi művészeti vezetője.

Röviddel után a Fidelio számolt be arról, hogy az előadó-művészeti szervezetek többlettámogatásáról megjelent döntési lista szerint a Vidnyánszky Attila vezette szervezet kétszer 300 millió forint ingatlanvásárlási támogatást kap, az egyiket a Karinthy Színházzal, a másikat a Duna Művészegyüttessel összefüggésben.

Földes Eszter március végén jelentette be, hogy a továbbiakban nem őt bízzák meg a Karinthy Színház művészeti vezetésével. „A hármas ügyvezetés két tagja hozott egy döntést, amiből a harmadik felet valamilyen okból kizárták. Tettem még próbálkozást az együttműködésre, sajnos sikertelenül” - idézi fel a színésznő korábbi posztját.


hirdetés