Pizzával, 300 hamburgerrel, rengeteg sült krumplival és más gyorskajákkal látta vendégül a Fehér Házban Donald Trump az amerikai egyetemi amerikaifutball-bajnokság győztes csapatát, a Clemson Tigerst. Meglepő, hogy egy banketten ilyen ételt szolgáljanak fel a Fehér Házban, azonban ezzel kiderült, hogy a lassan három hete tartó részleges kormányzati leállás az elnök munkahelyét is érintette: a Fehér Ház személyzetének többsége szabadságon van.


Az elnök, aki amúgy imádja ezeket a gyorskajákat, maga rendelte meg és fizette ki azokat. Ahol normál esetben az ezüsttálcákon a Fehér Ház séfjének különleges ételkölteményei szoktak sorakozni, most dobozban lévő Big Macek és műanyag dobozos szószok álltak.

Trump a játékosokat fogadva elmondta, nem akarta elhalasztani a bankettet a hivatalok munkájának újraindulása utánra, amely az eddig leghosszabb az USA történetében. Azt gondolta, így is mulathatnak egy jót.

A szövetségi kormányzat mintegy negyede nem működik. 25 napja kezdődött a részleges leállás. Csaknem 800 ezer kormányzati alkalmazott dolgozik fizetés nélkül, és közülük 380 ezret kényszerszabadságra küldtek - írja a Portfolio.huÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!