A faluban gyűjteni kezdtek a családnak.


Mesterlövész lőtte ki a három palackot, hogy megelőzzék a robbanást - írja a derekegyházi tűzesetről a Délmagyar. A portál hozzáteszi: Hajdúéknak semmijük sem maradt. A falu összefogott, és gyűjtést indítottak a család megsegítésére.

"Negyed 10 körül rám telefonált a szomszéd, hogy jöjjek, mert ég a házunk" – mesélte a portálnak családfő, aki hozzátette: mire hazatért, már nem volt meg a tető.

Szentesről, Vásárhelyről, Orosházáról érkeztek tűzoltók Derekegyházra. Hat vízsugárral oltottak, húsz tűzoltó dolgozott a helyszínen, de óriási szél fújt, mindig alákapott a lángoknak, ez nehezítette az oltást.

"Lakatos és szerelő vagyok, itthon is sokat dolgoztam. Volt két oxigén- és egy lánghegesztő palackom. Azokat mesterlövész lőtte ki" - tette hozzá a férfi.

Felesége a lapnak azt mondta: csak gyerekeik miatt igyekeznek tartani magukat, de nagyon el vannak keseredve.

Hajdúéknak két gyermekük van. "Ledöbbentünk, amikor megtudtuk, hogy nem maradt semmink. Odaveszett a fekete övem, a kupáink, a számítógépünk, az összes ruhánk, a könyveink. Nincs semmink. Még a melegítő sem az enyém, amely most rajtam van" – mondta a lapnak a karatés fiú.

Hajdúék azt is felidézték, hogy még a tűzoltók kiérkezése előtt László egyik munkatársa elvitte egy biztos helyre Csinost, Hanna póniját, és a többi állatukat.

Az eset után a helyiek összefogtak, ruhákat és pénzt gyűjtöttek a családnak, akik most rokonoknál laknak, külön a gyerekek és a szülők. Az önkormányzat egy bérlakást ajánlott fel az átmeneti időre Hajdúéknak. Bútor kellene, ágynemű, háztartási gépek, laptop a gyerekeknek. Ha be tudják bútorozni az önkormányzati lakást, újra együtt lehet a család.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!