A bíróság kimondta, hogy Lamar Johnsont ártatlanul ítélték el.


Közel harminc év után szabadulhatott a Missouri állambeli börtönből Lamar Johnson, akit ártatlanul ítéltek el gyilkosságért.

Johnson mindössze 20 éves volt, amikor 1994-ben a barátját, Marcus Boydot két álarcos férfi agyonlőtte a barátja tornácán. A két fiatal férfi drogdíler volt abban az időben, a rendőrség pár nappal később le is tartóztatta Johnsont, és azzal vádolták meg, hogy ő lőtte Boydot, miután összevesztek a pénzen - idézte fel a kilencvenes években történt bűnügyet a Telex.

Johnsont később elítélték, a férfi azonban nem adta fel, hogy bizonyítsa az ártatlanságát, és beleásta magát a nyomozati anyagokba.

Az ügyvédek egyesével igazoltak minden bizonyítékot, amit a férfi harminc év alatt a cellájában ülve összegyűjtött. Johnson vette fel a kapcsolatot a szemtanúval, James Gregory Elkinggel is, aki a tavaly decemberi bírósági meghallgatáson beismerte, hogy a rendőrség „megfélemlítette”, és nyomást gyakorolt rá, hogy Johnsont azonosítsa elkövetőként.

Végül a Missouri állambeli Lickingben található South Central Correctional Center egyik rabja, James Howard jelentkezett, és bevallotta, hogy ő és egy másik férfi követték el a gyilkosságot, tehát Johnsonnak semmi köze nem volt hozzá. Howard egyébként életfogytiglani börtönbüntetését tölti egy másik gyilkosságért.

A bíró végül február 14-én mondta ki Johnson ártatlanságát, és rendelkezett a férfi szabadon bocsátásáról.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!