Akkor kezdett el a vidámparkba járni, amikor elveszítette az állását, és később munka mellett is folytatta a szokást. Végül a covid miatt maradtak abba a látogatások.


Az 50 éves Jeff Reitz nem mindennapi módon került be a Guinness Rekordok Könyvébe: az 50 éves férfi a kaliforniai Anahaimben található Disneylandbe 8 éven, 3 hónapon és 13 napon át naponta, összesen 2995 alkalommal látogatott el - írja a The Guardian.

Ez annyira megtetszett neki, hogy akkor is folytatta, mikor már új munkája volt. Igaz, ekkor nehezebb volt megoldania, vagy reggel kelt korán, vagy este ment oda.

Először a 60. napon figyelt fel rá egy riporter. Ekkor egy nagyobb ünnepség volt a vidámparkban annak alkalmából, hogy 2012 szökőév volt, és itt találkozott egy riporterrel, akinek elmesélte, milyen gyakran látogat el a Disneylandbe. Az újságíró végül cikket is írt Reitzről, ezért egyre többen figyeltek fel rá: sokan a parkban is felismerték, fotót és autogramot kértek tőle.

A sorozatnak aztán a koronvaírus járvány vetett véget, 2020. március 14-én ugyanis bezárták a vidámparkot.

A Guiness ugyan korábban regisztrált rekordot ezen a területen, de azóta mérlegelték a kérdést. A pandémia óta ugyanis előre le kell foglalni a jegyeket, hogy kezelhetőbb legyen a látogatók száma, tehát nem biztos, hogy valakinek időben sikerül biztosítania, hogy bejut.

A Guiness így végül idén február 21-én jelentette be, hogy hivatalosan is elismerik a férfi teljesítményét. Reitz az újranyitás óta is gyakran jár a parkba, de nem napi szinten, már bérlete sincs.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!