Először 324-gyel vezetett, majd az érvénytelen szavazatok újraszámolása után már csak 41-gyel. Most úgy tűnik, az érvényes lapok megszámlálása neki kedvezett.


Pénteken hirdetnek végeredményt a legújabb, és ezúttal minden bizonnyal utolsó újraszámolás után a budapesti főpolgármester-választáson. A Kúria vasárnap rendelte el a voksoláson leadott összes érvényes szavazat újraszámlálását. Három nap alatt 782 ezer érvényes szavazólapot számoltak újra, ezúttal nem a választási iroda székházában, hanem a kerületi polgármesteri hivatalokban.

Az újraszámolás előtt Karácsony Gergely mindössze 41 szavazattal kapott többet, mint vetélytársa, a Fidesz és az LMP által is támogatott Vitézy Dávid. Igaz, már ez is egy újbóli számlálás után történt, mert a június 9-i választás éjszakáján Karácsony előnye még 324 szavazat volt. Az elmúlt napokban az érvénytelen szavazatok után most minden érvényeset is összeszámoltak – ez mintegy 782 ezer szavazólapot jelent.

A 24.hu értesülései szerint körülbelül 230–250 vokssal növekedett a Karácsony Gergelyre a főpolgármester-választáson leadott szavazatok száma az újraszámolás után csütörtökig, ez a végleges eredmények szerint akár 280 szavazatnyi különbségre is nőhet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!