A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói közel 28 millió forint értékű kábítószert foglaltak le; hat embert elfogtak, a hetedik terjesztőt, a 28 éves budapesti Sallai Dániel Györgyöt keresik - írja a police.hu. Hozzáteszik: a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói közel 28 millió forint értékű kábítószert foglaltak le; hat embert elfogtak, a hetedik terjesztőt, a 28 éves budapesti Sallai Dániel Györgyöt keresik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói közel 28 millió forint értékű kábítószert foglaltak le; hat embert elfogtak, a hetedik terjesztőt, a 28 éves budapesti Sallai Dániel Györgyöt keresik.

hirdetés

Bűnügyi információ merült fel arra, hogy egy több főből álló társaság kábítószert árul Budapesten. Az információval összefüggésben ellenőrizték Budapest XIV. kerületében egy autó vezetőjét a BRFK Felderítő Főosztály munkatársai 2019. november 27-én. A kocsi átvizsgálásakor a rendőrök egy táskában több mint 11 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak, ezért elfogták és előállították az autó sofőrjét, a 49 éves gödi K. Oszkárt. A férfit kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd több helyen, Budapesten és Pest megyében is kutatást tartottak.

A rendőrök a kutatások során elfogtak, előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki három budapesti férfit; a 26 éves M. Józsefet, a 25 éves D. Zsoltot és a 32 éves K. Norbertet, valamint a 34 éves érdi Cs. Zoltánt és a 36 éves gödi P. Pétert. Az öt terjesztő lakásán és autójában összesen több mint 21 kiló kábítószergyanús anyagot, ötmillió forintot, és a kábítószer porciózásához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. A lefoglalt kábítószer piaci értéke közel 28 millió forint.

A nyomozók 12 autót, egy teherautót, egy motorkerékpárt, egy motorcsónakot és három kerékpárt is lefoglaltak.

A hat terjesztőt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az illetékes bíróság K. Oszkár és Cs. Zoltán letartóztatását elrendelte. A társaság hetedik tagja, a 28 éves budapesti Sallai Dániel György ellen elfogatóparancsot adtak ki, őt a nyomozók jelenleg is keresik.