Egy brit bíróság két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel és 200 órányi közmunkával sújtott egy 31 éves férfit, miután lefizetett valakit, hogy tegye le helyette a KRESZ-vizsgát - jelentette a helyi sajtó. A Gloucesterben élő kétgyerekes apuka azután próbálkozott a csalással, hogy az elmúlt tíz évben 27 alkalommal bukta el a tesztet.


A Gloucestershire Live című helyi lap cikke szerint Sujon Miah ötszáz fontot, azaz nagyjából 190 ezer forintot fizetett egy férfinak, hogy üljön be helyette a tesztírásra, 2018 novemberében. Az ál-Miah azonban lebukott, miután a vizsgáztatóknak feltűnt, hogy nem hasonlít a Miah fényképes igazolványán látható képre.

Miah végül beismerte, hogy lefizette a férfit, hogy tegye le helyette a vizsgát, sőt, azt is, hogy két hónappal később ezt újra megtette, egy másik férfival. Akkor sikerült a vizsga, de ezt később érvénytelenítették.

Az ítélethirdetéskor az ügyben döntő bíró kijelentette, hogy Miah életeket sodort volna veszélybe az utakon, ha sikerrel járt volna.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!