Gázában is legalább 400-an vesztették életüket. Az izraeli hadsereg éjszaka is folytatta a válaszcsapásokat, az ENSZ szerint egyetlen nap alatt 123 ezer palesztin hagyta el az otthonát.


A BBC jelentése szerint az izraeli és a palesztin oldalon összesen 1100 fölé emelkedett az áldozatok száma a Hamász hétvégi terrortámadása után.

Az egész éjszakás rave-fesztiválon körülbelül 3000-en vettek részt. A bulit a Negev sivatagban rendezték meg, nem messze a Gázai övezettől. Sokan kétségbeesetten keresik eltűnt hozzátartozóikat.

A Hamász legalább 130 embert túszul is ejtett váratlan akciójában. Az elhurcolt embereket föld alatti járatokban rejtették el, vannak közöttük külföldiek is, az ő sorsukról egyelőre semmit sem tudni.

Az izraeli hadsereg éjszaka és hajnalban is folytatta a válaszcsapásokat Gázában, ahol mostanára 400 fölé nőtt a halálos áldozatok száma. Az ENSZ szerint 123 ezer palesztin menekült el az otthonából, 74 ezren kerestek menedéket iskolákban.

A gázai kórházakat elözönlötték a sebesültek, miközben áramszünetekkel küszködnek. Az ENSZ úgy tudja, napokon belül teljesen kifogyhat az üzemanyagból Gáza egyetlen erőműve, ami az utolsó energiaforrás a térségben. Az izraeli miniszterelnök utasítására ugyanis a külső áramellátást már korábban megszűntették. A teljes áramszünet sok civil életet veszélyeztethet, a Gázai övezetben körülbelül 2,3 millió ember él, ez a világ egyik legsűrűbben lakott térsége.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!