Az európai „zöld átállás”, a gazdasági növekedés problémái, a migráció, továbbá az ukrajnai háború témája is szerepelt a kormányfő marrákesi beszédében. Szerinte Magyarország „békepárti”, szemben a többi „háborúpárti” országgal.


Orbán Viktor, aki a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI-IDC) egyik alelnöke, beszámolt a testületnek az európai mezőgazdasági termelőket és az autógyártókat nehéz helyzetbe sodró brüsszeli döntésekről, adta hírül az MTI. A miniszterelnök szerint

A bevándorlás témáját érintve bírálta a néhány napja elfogadott migrációs paktumot, amellyel a korábbi, konszenzust előíró döntések ellenére Brüsszel most rákényszeríti migránsbarát politikáját a bevándorlást ellenző országokra. Magyarország és Lengyelország már bejelentette, hogy ezt a káros és veszélyes paktumot nem fogja végrehajtani - mondta Orbán Viktor.

A háborúról azt mondta: az EU-ban

- mondta.

Szót ejtett a NATO politikájának változásáról is. A szövetség ugyanis eddig nem vállalt semmilyen szerepet az ukrajnai háborúban, de az elmúlt héten azonban elkezdte fegyverszállítási és pénzügyi támogatási koordinációs szerepvállalásának előkészítését.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!