A budapesti tenisztorna csütörtöki játéknapján Gálfi Dalma és Udvardy Panna is nagyszerű győzelmet aratva jutott a negyeddöntőbe.

Eddig csak egyszer, az 1996-os első Hungarian GP-n fordult elő, hogy két magyar szerepelt a nyolc között, 25 éve Temesvári Andrea csapott össze Kuti Kis Ritával a Római-parton a negyeddöntőben.

Időrendi sorrendben Gálfi játszott előbb, a világranglista 176. helyezettje a szlovák Anna Karolina Schmiedlovával (126.) szállt szembe. A 22 éves magyar játékos 3:1-re, majd 5:2-re elhúzott úgy, hogy közben mindössze egy bréklabdát kellett hárítania. Végül magabiztosan kiszerválta a szettet. A második játszma szorosabban alakult, egy-egy brék után 5:5-ig együtt haladt a két teniszező, de Gálfi higgadt maradt és megnyerte a meccset. A folytatásban a szerb Olga Danilovic (164.) vár rá.

Forrás: sofascore.com

Udvardy Panna a hatodik kiemelt Aljakszandra Szasznoviccsal (86.) csapott össze, aki a nyitókörben Babos Tímeát győzte le, bár a magyarok legjobbja csípősérülés miatt a második szettben feladta a mérkőzést. Miután Szasznovics két brékkel 4:1-re elhúzott, nem úgy nézett ki a meccs, hogy a magyar játékos elfeledtetheti a 118 világranglistás helynyi különbséget. Udvardy azonban megrázta magát és bátor játékkal 5:5-nél utolérte riválisát. Rövidítésben 4-4 után már csak Udvardy nyert pontot, így játszmaelőnybe került. Lendületben maradt Udvardy, 3:1-re meglépett és tartotta a különbséget, ami a minszki játékost zavarta meg.

Forrás: sofascore.com

A nap utolsó meccse is magyar érdekeltségű volt, mivel Gálfi párosban Bondár Annával az oldalán játszott az elődöntőért, de alulmaradt a Stollár Fanny, Mihaela Buzarnescu páros ellen. Stollárék 6:2, 7:5 arányban nyertek, a döntőért pedig az Irina Bara, Sara Errani páros ellen léphetnek pályára.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!