25 évnyi több százezer magas színvonalon kiszolgált Vendég után eljött egy nehéz pillanat a Robinson Tours életében. A mai nappal utazási irodánk leteszi a lantot, ezzel lezár egy korszakot - írja honlapján az utazási iroda.

Indoklásukban leírják,

„2019 decembere óta egy olyan helyzet állt elő, amely a Covid-19 vírusra hivatkozva idáig még nem tapasztalt utazási, és egyéb korlátozásokat hozott. Határokat zártak le, leállt a légi forgalom, bezártak a szállodák, éttermek, múzeumok és a hétköznapi életünk is korlátok közé szorult. Beláthatatlan időre leállt a beutaztatás és a kiutaztatás is.”

Hozzáteszik, januárban több száz utasuk előlegét kellett visszafizetniük a hajnani járattörlések miatt. Valamint többletköltségeket is vállalva segítették számos utas hazatérését, mikor márciusban lezárták az ország határait.

„Kilátástalan és tervezhetetlen a jelenlegi helyzet rendeződésének időpontja, ezért szerintünk ugyancsak egy felelős döntés részünkről, hogy leállunk. Felelősen kimondjuk, hogy ezen a nyáron nem tudjuk hogyan, hova és egyáltalán lehet-e majd külföldre utazni”

hirdetés

- teszi hozzá az iroda. Azt is írják, hogy „a kormány munkahelymegtartó és vállalattámogatási intézkedései nem nyújtanak tényleges segítséget a 80 munkatárs foglalkoztatására, megtartására.”

A cég vagyoni biztosítása 380 millió forintra szól, ami teljes mértékben fedezi az utasoknak visszajáró összegeket.



hirdetés