Bada János még a hódmezővásárhelyi gimnáziumban volt a miniszter évfolyamtársa. Az ügyvédnek nem ez az első Lázárhoz köthető vezetői állása.


Lázár János építési és közlekedési miniszter kezdeményezésére tavaly év végén átalakították a tárca portfoliójához tartozó állami vállalatok működési rendjét, tudta meg a 24.hu. A beszerzéseket és a készletgazdálkodást mindössze egyetlen hónap alatt csoportosították a miniszter régi ismerőse által vezetett MÁV Szolgáltató Központ Zrt.-hez (MÁV SZK).

Így például a korábban nagyvállalati vezetői tapasztalattal nem rendelkező Bada János irányította cég dönt a mozdonyalkatrésztől a gumiabroncson át az üzemanyagig gyakorlatilag minden vásárlás és eszközbeszerzés ügyében a MÁV Start, a Volánbusz és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezetése helyett, akiktől elvették az önálló döntési jogköröket.

Lázár még tavaly nevezte ki a MÁV SZK vezérigazgatójának Badát, akivel évfolyamtársak voltak a hódmezővásárhelyi Bethlen Gimnáziumban. Az ügyvéd a tulajdonosa annak a Promenad24 nevű helyi lapnak is, mely februárban 2,2-2,5 millió forintot költött két Navracsics Tibort lejárató cikkének hirdetésére. A közigazgatási és területfejlesztési miniszter bűne az volt, hogy többször is kedélyes fotó készült róla és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterről a találkozóik alkalmával. A portál tulajdonosi köréből azóta az ügy miatt kiszállt Rákay Philip is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!