Az ügyészség a többszörösen büntetett férfinak börtönbüntetés kiszabását, továbbá járművezetéstől eltiltását indítványozza.


Jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt emelt vádat egy férfival szemben a Kecskeméti Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a tiszakécskei férfi annak ellenére, hogy sosem szerzett jogosítványt, 2022. december 30-án, hajnalban, Tiszakécskén, ittasan beszállt egy utcán parkoló, nyitott autóba és elindult, hogy kocsikázzon. Vérében ekkor több mint 1,87 ezrelék alkohol volt. Útközben elveszítette uralmát az autó felett és a szemközti padkára sodródva nekiütközött egy felsővezetéket tartó villanyoszlopnak.

A baleset következtében az oszlop kitört, a felsővezeték megrongálódott, ráadásul emiatt 2300 háztartásban több mint másfél órán keresztül szünetelt az áramszolgáltatás. A részeg sofőr 670 ezer forint kárt okozott az áramszolgáltató cégnek.

A vádlott mindezzel több KRESZ szabályt is megszegett: többek között azt, hogy járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszesital fogyasztásából származó alkohol, továbbá járművel mindig a forgalmi, időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfit jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint ittas járművezetés és közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásának vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, továbbá járművezetéstől eltiltását indítványozza - írja az Ügyészség.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!