A bérgyilkosságért elítélt Kenneth Eugene Smith lett a világ első rabja, akit nitrogéngázzal végeztek ki. Az amerikai férfi közel 35 évet töltött az alabamai halálsoron.


22 percbe telt, míg a nitrogéngáz végzett a bérgyilkosságért halálra elítélt Kenneth Eugene Smith-szel egy alabamai börtönben, miközben a jelen lévő lelkész szerint a kivégzés felért egy hosszú, kegyetlen kínzással.

Smith-t 1989-ben ítélték halálra, mert egy másik férfival, John Forrest Parkerrel megölték a 45 éves Elizabeth Sennettet, miután a nő férje, Charles Sennett fejenként 1000 dollárt fizetett nekik. A halálos ítéletet először 2022-ben próbálták meg végrehajtani méreginjekcióval, de ezt Smith túlélte. Ezt követően az alabamai hatóságok a nitrogéngázzal történő kivégzés mellett döntöttek, amit 2024 januárjában hajtottak végre az 58 éves bérgyilkoson. Ezzel Kenneth Eugene Smith lett a világ első rabja, akit nitrogéngázzal végeztek ki.

A halálra ítélt férfi lelkésze, dr. Jeff Hood is jelen volt a kivégzésen.

„Kenny arcára egy maszkot tettek, ami a homloka tetejétől az álláig terjedt. Úgy nézett ki, mint egy tűzoltómaszk, és nagyon szoros volt. A testét mindenhol hevederekkel rögzítették” – mondta Hood. Hozzátette, Smith az utolsó szavaival azt mondogatta, hogy nagyon szereti a családját.

„Amikor a kivégzés elkezdődött, az állam által elmondottak alapján arra számítottam, hogy pillanatok alatt eszméletlen lesz.

Az egész teste görcsben volt. A kivégzés olyan volt, mint egy horrorshow” – mondta a lelkész.

Hood a kivégzést egy hosszú, kegyetlen kínzáshoz hasonlította, és elmondása szerint ez volt a legszörnyűbb dolog, amit valaha látott.

Forrás: Mirror


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!