Még tinédzser volt, amikor leesett egy vonatról. A sérülései miatt az orvosok lemondtak róla.


Szilárd történetét a Blikk írta meg. Néhány hete töltötte be a harmincnyolcadik évét. A férfi éber kómában fekszik, az állapota az elmúlt huszonegy év alatt szinte alig javult, a szülei pedig tudják, ez már soha nem is változik.

A házaspár változatlan legnagyobb szeretettel gondoskodik róla,

Huszonegy évvel ezelőtt vonattal jött haza Szorgalmatosra. Azóta sem tudjuk, mi történt, lehet hogy leesett, lehet, hogy le akart ugrani a vonatról. Csak az biztos, hogy balesetet szenvedett, és akkor, azon a napon, örökre megváltozott az élete. Pontosabban nem csak az övé, hanem a mienk is.” – vallott Marika, az édesanya a történtekról.

Az akkor még tizenéves Szilárd egy órán át eszméletlenül feküdt a sínek mellett. A tárcája eltűnt, tehát valaki ezalatt rátalálhatott, de a balesetről senki nem értesítette a hatóságokat. Az egy órával későbbi vonat mozdonyvezetője vette észre, ő hívta a mentőket. A fiatalembert azonnal kórházba vitték, ahol kiderült,

Az édesanya így folytatja: „A kórházban közölték velünk, hogy nem tudnak segíteni rajta, betették volna az elfekvőbe. Nem engedhettük, és úgy határoztunk, hazahozzuk. Mi gondoskodunk róla.

A szülei három hónap után vihették haza a fiút, azóta otthon gondoskodnak róla, a maguk eszközeivel próbálják fejleszteni. Az eltelt huszonegy év alatt annyit sikerült elérniük, hogy

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!