Már az is kérdéses, hogy miből fogják befejezni a Fővárosi Állat-és Növénykertbe tervezett látványosságot, a Biodómot, ugyanis húszmilliárd forint kéne még a befejezéséhez. - írja a Népszava.

A Pannon Projekthez tartozó 1,7 hektáros gigaüvegház, a Biodóm a Közép-Európa legnagyobbra tervezett tengeri akváriuma lesz, a Pannon-medence miocén korabeli szárazföldi és vízi világát mutatja be az állatkertbe látogatóknak. A beruházást a tervek szerint 2020 decemberére kéne befejezni.

hirdetés

A projekt eredetileg 15,7 milliárd forintba került volna, ám 2015-re már 25, 2017-re pedig már 55 milliárd forintra hízott, jelenleg 62,8 milliárd forintnál tart.

A Fővárosi Önkormányzat szerint azonban ehhez jelenleg húszmilliárd forint hiányzik. Fürjes Balázs államtitkár azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy a kormány átadta a teljes, 62,8 milliárdos összeget, amelyet dokumentumokkal is alá tudnak támasztani,

mégis hiányzik 20 milliárd forint, amelyet most a Fővárosi Önkormányzatnak kell előteremtenie.

Még ha ez sikerül is, a Biodóm fenntartása hatalmas pénzeket fog felemészteni, hiszen az Mfor.hu által szemlézett idei összegzés azt mutatja, hogy a tervezett bevétel nem fogja fedezni az intézmény fenntartását.