Az M19-es autóút felett átívelő gyalogos felüljáró 2019-ben készült el. Azonban olyan közel építették meg a lakóházakhoz, hogy többen beperelték emiatt az önkormányzatot.


19 millió forintot fizet ki a Győri Önkormányzat egy idős győrszentiváni lakosnak, mert egy évekkel ezelőtt 320 millió forintból felépült gyalogos felüljáró szinte belóg a kertjébe. Az ügy miatt folyamatban van egy másik jog eljárás is a város ellen, ott nem sikerült egyezségre jutni a pórul járt lakókkal.

A „döntést igénylő ügy” címszó alatt futó előterjesztés eredetileg zárt ülésen került volna terítékre, Dézsi Csaba András polgármester azonban visszavonta korábbi javaslatát, mert szerinte „nem árt, hogy ha erről nyíltan beszélünk”.

Az M19-es autóút felett átívelő gyalogos felüljárót 2019-ben, még Borkai Zsolt polgármestersége alatt adták át. A Telex cikkében közölt fotók tanúsága szerint azonban a 71 tonnás acélszerkezet olyan közel épült meg a házakhoz, hogy többek kertjébe szinte belóg a monstrum.

A testületi ülésen Dézsi úgy fogalmazott:

Mester László, a győri önkormányzat jogi képviselője a testületi ülésen azt mondta: a szomszédjogi per 2021-ben indult, a felperes pedig azt sérelmezi, hogy a híd miatt belátnak az otthonába, nagyobb lett a zaj, és több a szemét. Egy szakértői vélemény szerint az idős hölgy ingatlanának értéke 22 millió 646 ezer forinttal csökkent.

„Ennyire felemeli a keresetet a felperes, ha nem tudunk megegyezni, erre rájönne még az illeték is, az ügyvédi díj, a kamat, a szakértői vélemény – már 26 milliót kellene kifizetni” - fejtette ki az ügyvéd. Ezért javasolta Mester László a 19 millió forintos egyességet, szerinte így durván nyolcmillió forintot megspórolhat az önkormányzat.

A másik perben, ezzel az ingatlannal szemben lévő háznál fiatalok laknak, ők egyezkedni sem akarnak az önkormányzattal.

(Forrás: Telex)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!