Egy osztrák bíróság 19 hónapig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 29 éves férfit, mert horogkeresztet tetováltatott a herezacskójára, és azt a neten, és italozás közben is mutogatta - jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett férfi emellett a nácizmust dicsőítette az interneten, és különböző náci jelképeket tartalmazó fényképeket tett közzé saját magáról.


Az osztrák sajtóban megjelent hírek szerint a férfi heréjére a testvére varrta fel a horogkeresztes tetoválást, miután együtt megittak két üveg viszkit. A műről készült fotót ezután az interneten osztotta meg, valamint 2019 szeptemberében, erősen ittas állapotban mások előtt is megmutatta, egy katonai kiképzés után.

A férfi a tárgyalásán közölte, hogy az ellene indított nyomozás alatt megbánta a tettét, valamint azt, hogy a nácikat dicsőítette, hozzátéve, hogy már nem áll kapcsolatban szélsőjobboldali csoportokkal. Emellett az ivást is abbahagyta, miután testi sértés miatt börtönben ült, mert verekedésbe keveredett egy búcsúban.

A férfi a klagenfurti regionális bíróság előtt elmondta azt is, hogy a kérdéses tetoválást azóta már eltüntette a herezacskójáról. A férfi védőügyvédje az ítélethozatal után közölte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!