Hatalmas összeget találtak a 48 éves K. Zsolt kertjében. A biatorbágyi férfit idén május 2-án fogták el, mert a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedett. Eleinte letartóztatásban volt, majd a bíróság bűnügyi felügyeletet (lakhely-elhagyási tilalmat) rendelt el vele szemben.

A nyomozók november 11-én házkutatást tartottak a férfi biatorbágyi otthonában, hogy felkutassák a drogkereskedelemből származó pénzt, vagyont. Ennek során lefoglaltak egy nagy értékű személyautót, valamint egy motorkerékpárt.

A keresés a kertre is kiterjedt, melyet alaposan átkutattak. A bűnügyi technikus a kerti bokrok tövében több ásásnyomra is bukkant, de mint kiderült, ezek üresek voltak és a kutya túrta fel. Végül a garázs mellett, a kerítés tövénél lerakott mulcsot is gyanúsnak találta.

A felső réteg eltávolítása után, a tuják tövében, a földben elásva, több lefóliázott csomagban összesen 70 millió forintot és 354.605 eurót találtak a rendőrök, amelyet a vagyonelkobzás érdekében lefoglaltak.

hirdetés

A rendőrség közleménye szerint a nyomozás mellett egyre hangsúlyosabb szerepet kap a vagyonelkobzás is, hiszen a bűncselekmények elkövetéséből eredő javak elvonásán túl a rendőrség így hatékonyan tud fellépni az ellen, hogy a gyanúsítottak vagyonukat újból drogkereskedelem finanszírozására fordítsák - írta a Police.hu.

Fotók: Police.hu