Május 9-én indult ötnapos túrára Jessica O'Connor és Dion Reynolds az új-zélandi Kahurangi Nemzeti Parkba. Miután nem tértek vissza időben, egy ismerősök kilenc nappal később jelentette eltűnésüket. A keresésükre induló mentőcsapatok munkáját nehezítette a kedvezőtlen időjárás is, de végül helyi idő szerint szerda délután megtalálták a sérült kirándulókat, írja a Radio New Zealand.

A két nő túra közben szenvedett balesetet a 4250 négyzetkilométeres területen, ahol A Gyűrű Ura-filmek több jelenetét is forgatták. A zuhanás után egyiküknek a bokája, a másiknak pedig a háta húzódott meg, így nehezen is mozogtak. A baleset után néhány napig egy helyben maradtak, csak később kerestek egy olyan területet, ahol vízre bukkantak.

A két 23 éves túrázót végül mentőhelikopterrel mentették ki a területről. Amikor rájuk találtak, már nem volt semmilyen élelmük.

A rendőrség információi szerint a túrázók sérülései nem komolyak, de kivizsgálásra kórházba szállították őket.

A mentőcsapatban szolgáló egyik őrmester elmondta, hogy helyesen cselekedtek az eltévedt túrázók: egy helyben maradtak, és megpróbálták láthatóvá tenni magukat, így amikor a terület átfésülése közben a közelükbe értek, végül észrevették őket.

hirdetés

A keresés során két helikoptert és három keresőkutyát is bevetett az új-zélandi rendőrség.



hirdetés