Samantha Marley 2015-ben vette át nagymamája gondozását, miután édesanyja, aki addig ellátta az idős asszonyt, meghalt. A 86 éves nagymama a négygyerekes Samanthához költözött. A saját házát eladta, és az árát, valamint egész élete megtakarítását egy bankszámlára utalta, amelyhez hozzáférést biztosított unokájának is.

Az unoka azonban - ügyvédje állítása szerint - szorongásos és depresszív tüneteket kezdett mutatni, mert úgy érezte, képtelen ellátni a négy gyerekét és a nagymamáját, aki egy idő után már betegeskedett, és ágyhoz volt kötve.

Arra viszont az ügyvéd sem tudott magyarázatot adni, hogy az asszony az évek alatt milyen indíttatásból lopott el több mint 18 millió forint értékű skót fontot a nagymama bankszámlájáról.

A Livingstoni Sheriff Hivatala szerint a pénzt részben az idős asszony ellátására költötte, de azért messze nem ennyit. Állítólag a gyerekeit halmozta el mindenféle ajándékkal, édességekkel, vett öt kutyát, sőt leelőlegzett egy új házat is, amit végül nem vett meg.

A bíróság megállapításai szerint Samantha Marley kezei közül egyszerűen kifolyt a pénz. A dolog úgy derült ki, hogy a nő végül elvitte nagymamáját egy idősek otthonába, majd szépen ott is hagyta. Hiába várták, nem jött többet érte.

Az otthon ekkor értesítette a hatóságokat, akik megnézték az idős hölgy bankszámláját, és kiderült: már csak alig 150 ezer forintnyi összeg maradt rajta. Még ha az eltűnt pénzbe beleszámítják a néni több éves lakhatásának és ellátásának költségeit, a kalkulációk szerint az unoka akkor is legalább 18 milliót egyszerűen ellopott a nagymamájától.

Az asszonyt lopás, hanyagság és a neki kiszolgáltatott, idős családtag bizalmával való visszaélés miatt súlyos büntetéssel sújtotta a bíróság: két év börtönt kapott.