A harmadik kemoterápiás kezelése előtt derült ki, hogy fertőzött. Azt máig nem tudja, hogyan kapta el a hepatitisz C-t.


17 évig küzdött hepatitisszel Halász Judit, ez idő alatt két barátja is belehalt a betegségbe.

A színésznőnél a 2000-es évek elején diagnosztizáltak mellrákot. Bár a betegség megviselte, sikeresen felépült belőle, a küzdelméről többször is nyilatkozott, hogy erőt adjon azoknak, akik szintén rákkal küzdenek. Halász Judit a napokban a Telex Rákeltérítő című podcastjében azonban azt is elárulta:

„Senki nem tudja, honnan jött. Egy olyan májbetegség, amit csak vér útján lehet elkapni. Máig nem tudjuk, ez mitől volt. 17 évig éltem így, ezzel a betegséggel. A tizenhetedik évben néztem a televíziót este, és azt mondták, a Hepatitis C gyógyszerét kitalálták. ’89-ben fedezték fel a vírust, nekem azalatt az idő alatt két barátom meghalt ebben a betegségben.”

Mint mondta, egy ideig csak azzal volt tisztában, hogy rossz a májfunkciója. Emiatt több vizsgálaton is járt, de az orvosai nem jöttek rá, mi állhat a dolog mögött. Végül egy síelés során legyengült és belázasodott, mire pedig hazaért már lábra sem tudott állni. A háziorvosa javaslatára újabb kórházi vizsgálatok következtek, amelyek fény derítettek a fertőzésre.

Ellenszer azonban akkor még nem volt, így

míg fel nem fedezték a gyógyszert.

(Forrás: 24.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!