Szerinte a csatornának jelentős pénze származott az elhibázott interjúból, de ő egy pennyt sem látott ebből.


Guy Goma a világ egyik legismertebb tévés interjújának szereplője – ami ahhoz képest nem rossz teljesítmény, hogy soha nem akart interjút adni a BBC-nek, igaz a csatorna sem akarta őt megkérdezni.

Az egész történet 2006-ban zajlott le, amikor Goma jelentkezett a brit közszolgálati televízióhoz munkatársként, ám valaki valamit összekevert, és Guy Kewney szakújságíró helyett őt kérdezték a csatorna élő műsorában egy zenepiaci aktualitásról.

A férfi a bemutatáskor meglepett arcot vágott, különösen amikor mint internetszakértőt mutatták be. Ugyanakkor nem árulta el a riporternőnek, hogy ki ő, és minden kérdésre készséggel válaszolt.

– írja a The Guardian alapján a Telex.

„A BBC 17 éve használja a videót, anélkül, hogy fizetett volna nekem, pedig a videó gazdagabbá tette őket” – nyilatkozta a lapnak Goma. A férfit egyébként a tévés interjú után 20 perccel állásinterjúra is behívták, de végül nem kapott munkát.

Goma az Accidental Celebrities (Véletlen Sztárok) című podcastban úgy fogalmazott, nem hagy más lehetőséget a BBC, mint a perelést.

– fogalmazott a véletlen sztár.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!