Jámbor András szerint ennek ellenére több kérdésre továbbra sem kaptak választ. Tordai Bence szerint veszélyességi pótlék járna, amiért az államtitkárt kell hallgatniuk éjszaka.


Több mint 16 órája tart az ellenzéki országgyűlési képviselők obstrukciója az Országgyűlésben, így tiltakoznak az egészségügyi törvény módosítása ellen. Tordai Bence párbeszédes politikus szerint veszélyességi pótlék járna azért, mert

Az egészségügy átalakítását célzó módosítást november 15-én, éjjel 11 órakor nyújtotta be Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes. A Pintér Sándor belügyminiszter által előkészített javaslatot a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nem támogatta annak egyes, „az ellátásbiztonságot és az orvoskollégák közellátásban maradását veszélyeztető rendelkezései miatt”.

A MOK később egy levelet is írt Rétvári Bence államtitkárnak, hogy vegyék figyelembe a javaslataikat, illetve kérték, hogy a parlamenti bizottság ülésén, valamint a törvényjavaslat végszavazásán az elnökségük néhány tagja részt vehessen.

A törvényjavaslat vitája november 23-án, szerdán kezdődött el a parlamentben és még jelenleg is tart az ellenzéki képviselők obstrukciója miatt.

Jámbor András csütörtök reggel azt írta a Facebook-oldalán, hogy

Az ellenzéki országgyűlési képviselő szerint ennek ellenére több kérdésre továbbra sem kaptak választ a tervezet parlamenti vitájában.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán éjszaka arról írt:

„Veszélyességi pótlék járna ezért: hajnali fél 2-kor Rétvári Bence államtitkárt kell hallgatni.”

Tordai szerint azért kell éjszakába nyúlóan vitatkozniuk a javaslatról, mert nem akarják, hogy

  • „elvegyék a szakrendelőket az önkormányzatoktól,
  • „úgy rakják át a sürgősségi ellátást a mentőszolgálathoz, hogy ehhez plusz forrást nem biztosítanak”,
  • és hogy „az ápolási ellátást úgy rakják át a szociális szférába, (…) hogy az ápolásra szorulókkal vagy családjukkal fizettetik ki az ápolás költségeit”.

    Az ellenzék legutóbb október végén nyúlt az obstrukció eszközéhez: akkor a szociális törvény - azóta elfogadott - módosításának vitáját húzták el több mint 22 órán keresztül.


    ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!