Egy 16 évvel korábbi gyilkosságot derítettek fel - jelentette be a rendőrség főosztályvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Petőfi Attila beszámolt arról, hogy megtalálták a 2004-ben Péteri község szeméttelepén egy nylonzacskóban talált csecsemő haláláért felelős férfit is, a gyermek most 58 éves apját.

Az orvosszakértő szerint a csecsemő életképes fiú volt, akinek halálát a magára hagyás, kihűlés és fulladás okozta. Mivel akkor nem sikerült az elkövetőt megtalálni, az eljárást felfüggesztették, idén azonban értékelő anyag készült és a nyomozás folytatásáról döntöttek.

A rendőrök be tudták határolni, a település mely részéről hozta a kukásautó a szemetet, amelyben a guberálók megtalálták a csecsemő holttestét. Feltérképezték a településen akkor élő, szülőképes korú nőket, és DNS-mintát vettek tőlük. Így találták meg a gyermek most 48 éves biológiai anyját.

A nő a rendőröknek elmondta, hogy nem tapasztalt magán terhességi jeleket, őt magát is meglepte a szülése. Elmondta azt is, hogy a gyermek születése miatt veszekedés alakult ki az akkori férjével, aki - amíg a nő ellátta magát - ismeretlen helyre ment a csecsemővel.

hirdetés

A rendőrök elfogták a most 58 éves férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését, a környéki járásbíróság azonban letartóztatta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés