Péter nyelvtudás nélkül követte feleségét Angliába, Erika a kamionsofőr férjét Németországba, Nándi pedig Ausztráliában kezdett új életet. Újabb három történetet mesél el az Isten veled, Magyarország.


Negyedik epizódjához érkezett az RTL Klub Isten veled, Magyarország című műsora, amiben akár egyedül, akár családjukkal külföldre költözött magyarokat mutatnak be. A hétfői adásban két új szereplő mellett egy visszatérő család is volt, akikkel már korábban megismerkedhettek a nézők.

Szalai Péter 18 év magyartanítás után nemcsak az iskolát, hanem Tatabányát is elhagyta.

Fiával együtt indultak útnak az angliai Readingbe, ahová már pár héttel korábban kiköltözött a felesége. Angliában Péter nyelvtudás híján fizikai munkára jelentkezett.

De mennyire lesz ez kielégítő a férfi számára, és hogyan veszi a család az első akadályokat?

Kiderül a riportból:

Nándi hosszú utat tett meg az elmúlt években, nemcsak kilométerben mérve, hanem önmagában is. Már több mint két éve él Brisbane-ben, Ausztráliában. Nyelvtudás és tervek nélkül érkezett, egyedül.

Arra végképp nem számított, hogy épp itt, 15 ezer kilométerre a hazájától egy magyar lány lesz a párja, és negyvenedik születésnapjára a legszebb ajándékot kapja majd...

Történetét itt nézheted meg:

Erika és Csaba története Dévaványáról indult. Tavaly nyáron költöztek a németországi Hockenheimbe. Csaba, az apuka már évek óta kint dolgozott kamionosként. Amikor új cégnél kezdett dolgozni, úgy döntöttek, mind Hockenheimbe költöznek. Az RTL stábja ott volt az első nehézségeknél, megnézték, hogyan sikerül elindítani új életüket. Erika hétvégén rezsipénzért mosogat, ha megtanul németül, már biztosan könnyebb lesz a beilleszkedés. A családról forgatott első riportot ide kattintva nézheted meg.

A folytatás pedig itt látható:



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!