Csak két napra tér vissza a tél, mínuszokkal, faggyal. Péntektől megint melegfront várható.


Az Időkép előrejelzése szerint kedden napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, csupán délen, délnyugaton maradhatnak felhősebb körzetek, illetve gomolyok északkeleten is megjelenhetnek. Elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor is ezeken a tájakon fordulhat elő. Sokfelé erős, a Dunántúl északi felén és a főváros környékén időnként viharos lesz az északnyugati szél. Délután 7-12 fokra számíthatunk.

Szerdán nyugat felől átmenetileg megnövekszik a fátyolfelhőzet, de esni sehol sem fog. Délelőtt keleten, délután a Dunántúlon fog többet sütni a nap. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Hajnalban az ország nagy részén fagyni fog, északkeleten -6, -7 fok is lehet. A csúcshőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős-napos idő várható, a legtöbbet nyugaton süthet a nap. Gyenge eső csak néhol délen és az Alföldön fordulhat elő délutántól. A délies szél a Dunántúlon feltámad. Hajnalban -5, +2, napközben az ország felhősebb északi-északkeleti harmadán 2-8, máshol 9-14 fokot mérhetünk.

Pénteken egy melegfront hatására reggel, délelőtt több helyen alakulhat ki kisebb eső, majd délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A nyugati-délnyugati szél több helyen lehet élénk. A csúcshőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

Szilveszterkor kora tavaszias idő jön, délnyugaton a 15 fokot is meghaladhatjuk. Északra, északkeletre viszont beragadhat a hajnalra képződő köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, itt napközben sem lesz melegebb 5-7 foknál.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!