A 88 éves vérfertőzőt átszállították egy rendes börtönbe. Innen már csak formalitás, hogy szabadon engedjék a demenciával küzdő férfit.


A pszichiátriai osztályról egy rendes börtönbe helyezték át csütörtökön Josef Fritzlt, írja a The Guardian. A most 88 éves osztrák férfi

Josef Fritzl január elején idős korára és demenciájára hivatkozva kérvényezte idő előtti szabadulását a börtönből. Ügyvédje, Astrid Wagner szerint most egy rendes börtönbe helyezték át, de ez megnyithatja az utat számára arra, hogy szabadon engedjék, és egy idősek otthonába kerüljön.

A beszámolók szerint a 88 éves vérfertőző a sírás határán volt, amikor meghallotta a három bírónőből álló testület döntését a kremsi regionális bíróságon. A döntés azonban még nem végeleges, az ügyész jóváhagyására is szükség lesz, de ez már csak formalitásnak számít.

Fritzl csütörtökön reggel 15 év után először hagyhatta el a börtönt. A férfit egy autó hátsó ülésén, farmerdzsekit viselve, arcát eltakarva fotózták le. A korábbi villamosmérnökre még 2009-ben szabtak ki életfogytiglani börtönbüntetést tettei miatt.

Emiatt a bíróság dönthet úgy, hogy egy átlagos börtönbe helyezi át, de szerinte élete utolsó napjaira állapota miatt egy idősek otthonába kellene helyeznie. Astrid Wagner ezzel egyidejűleg kérelmezte ügyfele feltételes szabadon bocsátását.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!