Nagyon szokatlan eset - mondta a bíró arról a 20 éves férfiról, aki felfüggesztett börtönt kapott végül. Mint kiderült, a drogfutár azért bukott le, mert a rendőrséget hívta segítségül, mikor eltűnt a szállítmánya. Az esetről az Irish Times számolt be.

Mint írják, Darren Barnwell két éve vitt Dublinból Corkba egy negyvenezer eurót (14 millió forint) érő kokaint vonattal. Mikor megérkezett, akkor vette észre, hogy nincs meg a drogot tartalmazó papírszatyra.

A férfi pánikba esett, először a vonaton akarta megkeresni a csomagot, de a biztonságiak nem engedték már vissza, ezért szóváltásba keveredtek. Ekkor hívta a rendőrséget, hogy bejelentse az elvesztett szatyrot.

Ám közben eszébe jutott, hogy a vasútállomást elhagyva bement egy boltba, ahol a személyzet megtalálta a csomagját, amit vissza is adtak neki. A dolgozók nem kutakodtak, így nem tudták, mi volt a szatyorban.

A boltból távozó férfit a rendőrök állították meg az utcán, és megnézték, mi van a csomagjában. Ekkor derült ki, hogy nagy mennyiségű kokaint szállított. A lebukott drogfutár bűnösnek vallotta magát terjesztésre szánt kokain birtoklásának vádjában, így kapta a felfüggesztett börtön ítéletet.

hirdetés

Forrás: 24.hu

Címkép: illusztráció, forrása: Google Maps


hirdetés