A 81 éves úrnak jelentős mennyiségű kártérítés járt volna, de azt sem kaphatta meg.


Egy idős brit férfi 2008-ban Budapestre utazott, hogy magyar fogorvosnál kapjon kezelést többféle fogproblémájára – írja a Daily Mail. Clive Worthington műfogsort és fogászati implantátumot szeretett volna, de csúnya műhiba lett a vége.

A nyugdíjas famunkásnak a műtét után elcsúszott a harapása, ismétlődő fertőzése és folyamatos fájdalmai lettek. Sokat fogyott is, mert nem tudott rendesen enni, rosszul aludt, és egy idő után a házából sem lépett ki.

A beavatkozást végző magyar fogorvos éveken át próbálta kezelni, sikertelenül. 2015-ben mondta azt Worthingtonnak, hogy keressen fel egy másik szakembert. Mivel a magyar orvos Angliában is praktizál, szerepel a brit szakembereket felügyelő GDC nyilvántartásában is. 2019-ben a szervezet úgy döntött, hogy a fogorvos több hibát is ejtett a férfi kezelése közben, ezért 86,4 ezer font (37 millió forint) kártérítés és 30,8 ezer font (13,2 millió forint) jogi költség kifizetésére ítélte a fogorvost és a céget, ahol dolgozott.

A doktor ugyanakkor tagja volt egy fogorvosok számára létrehozott brit érdekképviseleti szervezetnek, a DDU-nak is, aminek sikerült elintéznie, hogy ne kelljen kifizetnie a kártérítést.

Worthington lánya szerint végül apja szenvedései és a kártérítés elmaradása együttesen vezethetett oda, hogy édesapja az öngyilkosságot választotta 81 évesen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!